Home

HOE WERKT PROEF?

We projecteren trends in de samenleving, in technologie, in maakbaarheid, maar vooral in emoties. We weten hoe tendenzen zich vertalen, in positionering, marketing, R&D, etc, en helpen je ze te vertalen. Proef houdt zich niet bezig met negatieve trends, want wat hebben we daar aan? Het belangrijkst voor ons zijn de vragen: ‘Wat is voor jou relevant? Wat is er relevant voor de mensen die in jou geïnteresseerd zijn?”

Proef bekijkt het totale plaatje.
Van grote toekomstvisie tot klein idee.

Alles wat we doen is speciaal voor jou gemaakt, van team tot strategie. We delen alles wat we weten.

1 DENKTANK

 • Denktank voor mogelijkheden en scenario’s op de lange en korte termijn
 • Emotionele innovatie
 • Oorspronkelijk, eigen en onderbouwd onderzoek door speciaal samengestelde teams
 • Van conceptueel lange termijn denken tot toegepaste oplossingen voor nu
 • Snel, ervaren, vooruitstrevend
 • Haalbaar en passend
 • Nauw verbonden met Silicon Valley

2 STRATEGIE

 • Toegepaste prognoses: een passende toekomst
 • Positionering, R&D, Brand strategy, Investeringen, Marketing, GTM, Retail, partnerschappen, investering en samenwerking, look and feel: samen onderdeel van hetzelfde verhaal
 • Respect voor jouw bedrijfs “equity”; wat jullie in huis hebben aan kennis en kunde

HERSTELLEND EN SOCIAAL

 • De toekomst: sociaal, economisch en bewust van het milieu. Wij kennen de oplossingen en weten hoe ze in te zetten

3 CONCEPT

 • Hoe ziet jouw toekomst eruit?
 • Ideeën op alle fronten: Marketing, PR, product, ontwerp, vorm, afwerking, materiaal en kleur
 • Toekomstige mogelijkheden in de ontwikkeling en marketing van je product
 
VRAGEN
We gaan graag met je aan de slag, dat is de beste manier om ons te leren kennen. Laten we praten! Hier zijn wat veelgestelde vragen:
Waarom praten jullie over mogelijkheden en niet over oplossingen?
– In onze optiek zijn oplossingen singulair en lineair, terwijl mogelijkheden lateraal en breed zijn. Wat betekent dat? – Een oplossing is vaak een product of een service. Een mogelijkheid kan een nieuwe markt zijn, met verschillende vormen van groei. We geven liever opties en helpen je dan je eigen visie en aanpak te ontwikkelen, dan dat we je voorschrijven wat te doen.
Wat is je proces?
– Wij maken het proces, het team, de forecasts en strategieën speciaal voor onze klanten. We hebben geleerd dat een vaste methode niet altijd het snelst, goedkoopst of handigst is. Wat we willen is jou helpen relevant te zijn, en te blijven.
Waarom gebruiken we geen woorden als “innovatie, disruptie, design thinking, circulair”?
– We zijn forecasters; en dat soort termen zijn vaak aan trends onderhevig. Wij geloven niet zo in het verkopen van prefab oplossingen, methodes of systemen. We maken strategieën voor jou.
Waarom zou ik een bedrijf inhuren dat wortels heeft in de VS?
– Wij ageren in een werledeconomie, waarin herkenbaarheid en relevantie steeds belangrijker worden. We hebben Amerikaanse bedrijven geholpen veel geld te verdienen. Waarom zouden we dat niet doen voor Nederlandse bedrijven? We geloven in de kracht van samenwerken, efficiëntie, infrastructureel denken, het middensegment, onze Nederlandse inventiviteit.
Jullie lijken nogal veel te doen, kan dat wel?
– Wij werken met teams van vooraanstaande professionals, die altijd goed betaald worden. We willen altijd vóór zijn en relevant zijn. We pretenderen niet jouw markt beter te kennen dan jij; maar we zijn wel heel goed in adoptie strategie . Dat betekent dat we je kunnen helpen bedenken hoe je je moet positioneren, welke richtingen op moet gaan, waar je in moet investeren. Om de toekomst goed in te kunnen schatten heb je kennis nodig van maakbaarheid, statistische bewegingen, en emotionele bereikbaarheid. Niet alles wat kan, werkt, en niet alles werkt voor jou.
Kan ik ergens klant-gebonden werk zien? Wie zijn jullie klanten?
– Wij werken in de VS vaak onder strenge geheimhouding. Daardoor kunnen we beter helpen. Dat wil jij toch ook? Onze klanten zijn de grootste technologie-, retail-, mode- etc bedrijven. Face-to-face kunnen we je iets meer vertellen.
Waarom zie ik niet veel meer over jullie in de media?
– We werken alleen met klanten waar we veel voor kunnen betekenen, het gaat ons niet om onze groei, maar die van jou. Wij groeien in kennis en kunde.
Onze tijd zit in ons werk, niet in het maken van boekjes, presentaties of PR acties.

Proef werkt met custom teams die constant nadenken over wat er de komende jaren zal veranderen onder leiding van Marieke van der Poel.

Marieke begon Proef in San Francisco en bouwde het uit met antennes in New York, Los Angeles en Rotterdam. Ze is drs. Griekse en Latijnse Talen en Culturen met een focus op Antieke Wijsbegeerte (Leiden) en heeft een advanced Master Moderedactie (Milaan). Ze heeft een hekel aan gurus en pre-made strategieën, gelooft dat je forecasten niet alleen kunt doen en bewijst dat je met custom teams en forecasts klanten als Converse, Google en Samsung kunt helpen meer winst te maken en altijd relevant te zijn. Marieke wordt bijgestaan door een geweldig team van Proefies: lees onze bios op de Engelse site!

Team Leads

Rotterdam:
 • Marieke van der Poel
Los Angeles
 • Sydel Sakuma
New York:
 • Alexis Badiyi
San Francisco
 • Matt Bernstein

locaties:
Los Angeles
New York
Rotterdam
San Francisco

contact:
hello@getproef.com